Пожар в московска печатница

Аварии:

Пожар в московска печатница

Загинаха 16 работници-киргизи

 

Пожар в печатница в Москва доведе до смъртта на 17 души. За случилото се съобщиха офи;иалните власти, като представител на киргизката диаспора в русия заяви, че всички загинали са от тяхната общност.

"Инцидентът се е случил в момент, когато са се сменяли двете смени в печатницата. Чочентът е много тежък за нас", каза за Ройтерс Абдигани Шакиров, представителят на Киргизия.

В Русия в момента работят почти половин милион представители на бившата и много бедна бивша съветска република Киргизтан. Двете страни принадлежат към доминирания от Русия митнически съюз.

Държавното следствие, което е директно подчинено на президента Владимир Путин, заяви, че е започнато криминално разследване за смъртта на 16-те жертви на пожара. 

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви чрез съобщение в Туитър, че още един ранен е умрял от раните си в болницата.

Иля Денисов, чиновник от Министерството на извънредните ситуации, заяви за тв канала "Русия-24", че пожарът е бил предизвикан от дефектирало осветително тяло.

Лошите противопожарни стандарти и тяхното неспазване са често причината за пожари на работното място с фатални последици. През януари т.г. 12 души загинаха при пожар в московска фабрика за облекло.

 

Превод: Костадин Грозев

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *