Самоубийствен атентат в Германия

Поредни атентати в Германия

Самоубийствен атентат в Германия

Бомба във винен бар в Ансбах, Бавария

 

 

 

Поредни атентати с жертви в Германия. Късно тази вечер, към 22.00 ч местно време, атентатор-камикадзе се самовзриви във винен бар в баварския град Ансбах по време на провеждащ се наблизо музикален фестивал. 40-хилядният град е разположен югоизточно от Нюрнберг.

Според германската полиция извършителят е загинал при детонацията, като е ранил още около 10 души.

"Според онова, което знаем до момента, извършителят е загинал" се казва в съобщението на градската полиция.

Първоначално се е считало, че става въпрос за експлозия на газ, но впоследствие кметът на Ансбап Карда Сайделе съобщил, че става въпрос за взривно устройство, носено от извършителя, както съобщава германският вестник Нордбайерн.

"В момента приемаме, че не става въпрос за случаен инцидент", каза пред говорител на Баварското вътрешно министерство.

Експлозията е станала в близост до входа на провеждащия се музикален фестивал на открито. Проявата е била отменена като предпазна мярка след взрива, а от мястото на събитието са били евакуирани около 2 500 посетители.

По-късно стана известно, че атентатът е дело на 27-годишен сириец, на когото през миналата година му е бил отказано убежище в страната, но не е бил депортиран. Пристигнал е  в страната преди две години и е имал проблеми с местната полиция за употреба на накротици и други нарушения. Според изявления на полицията, той се е опитал да влезе на фестивала, не е бил допуснат, защото е нямал билет и се е самовзривил пред винобара. В раницата му е имало пирони и гайки, което говори, че е искал да предизвика възможно най-големи поражения. Броят на ранените е 12 души.

Германия е настръхнала след стрелбата в мюнхенския мол в петък, при която 9 души бяха убити от 18-годишен германски младеж от афгански произход и нападението с брадва край Вюрцбург в понеделник, при което бяха ранени 5 души. По-рано през деня в неделя сирийски бежанец уби една бременна жена – полякиня и рани други двама при нападение с хладно оръжие – мачете.

 

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *