Завръщането към селото продължава

Тенденция

Завръщането към селото продължава

По официална информация на Института за изследване на населението и човека при БАН, през 2015 г. над 37% от хората се местят да живеят от града на село

Продължава положителната тенденция от последните 4 години за постепенно завръщане на хората от големите и претоварени с проблеми градове, а също и на хиляди емигранти в чужбина, обратно на село. В повечето случаи хората се захващат със семеен бизнес в родното или друго избрано село, най-вече в областта на селското стопанство, услугите и развитието на селски туризъм.

По официална информация на Института за изследване на населението и човека при БАН, през 2015 г. над 37% от хората се местят да живеят от града на село .

В същото време над 25 000 чужденци са се установили да живеят у нас. Половината от тях са граждани на Турция (25% от дошлите), Сирия (15%) и Русия (14%). Сред пристигналите да живеят в страната ни 35,4% са във възрастовата група 20-39 години, 29,9% са на възраст 40-59 години, 17,5% са по-възрастни от 60 години. Под 20 години са 17,2%.

Категории Стратегии

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *