Мощен инвеститор влиза в „Левски“

Смяна на местата

Мощен инвеститор влиза в „Левски“

Очаква най-късно до началото на септември „сините“ да имат едноличен собственик, в лицето на Спас Русев

Футболният клуб Левски много скоро ще има нов собственик. Това бе съобщено преди два дни от бившия конституционен съдия и бивш член на УС на клуба Георги Марков, а вчера на Управителния съвет на "сините" Иво Тонев обявил на своите колеги, че е получил официално писмо от новите собственици на Виваком, съобщава Sportal.bg. Писмото е от Спас Русев, който закупи Виваком през ноември 2015 година за 330 милиона евро, а сделката трябва най-накрая да бъде финализирана до две седмици официално. В него пишело, че вече компанията е готова да влезе не само като спонсор, а и като инвеститор при "сините", както е било обещано преди време. Очаква се скоро Виваком да закупи най-вероятно около 25% от акциите на Левски, които притежават Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов и част от феновете.

Така компанията ще бъде и съсобственик, освен генерален спонсор на 26-кратните шампиони на България. Интересното е, че още преди година, когато Тонев и компания получиха акциите от Тодор Батков, беше предвидено "Виваком" да влезе в управата през август миналата година. Тогава това не се случи, но година по-късно това може би ще стане факт.

Според Sportal.bg тепърва предстоят промени в ръководните фактори на всяка една позиция в Левски, като се очаква най-късно до началото на септември "сините" да имат едноличен собственик.

Категории Компании, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *