Изпята ли е песента на вицепремиера Кунева?

Последно танго на „Арена Армеец“

Изпята ли е песента на вицепремиера Кунева?

Бойко Борисов посъветва Меглена Кунева да потърси скритите резерви. Подвеждащото обещание за 10% скок на учителските заплати може да бламира и този образователен министър на РБ

Както Студия Трансмедия първа писа състоялия се в неделя в зала „Арена Армеец“ учителски събор не се различаваше от спектакъл на буфосинхронисти. С тази разлика, че някога буфосинхронистите бяха истински артисти и превъзходно веселяха народа.

Успя ли Меглена Кунева да развесели българското учителство, пред неговите 12 000 представители на  събора? Заигра ли плаха усмивка по лицата на учителите, когато щедро бяха почерпени с обещанието, че от 2017 г. заплатите им ще скочат с 10%? Отговорът на тези въпроси се крие в пупулярната приказка „А, дано, ама надали!“

При подготовката на  събора представителните синдикати горещо се надяваха да получат приветствия лично от премиера Борисов. Верен на инстинкта си Б. Б. пропусна мероприятието, – може би предупреден и от нашите публикации – та се наложи Кунева да играе тангото си с по-второстепенни фигури като президента Плевнелиев.

Все пак още на другия ден Борисов показа кой води танците у нас. Тъкмо Меглена Кунева беше направила крачка напред с обещанието си за увеличението на учителските заплати, ала Бойко Борисов мигом я върна две крачки назад, като репликира, че пари за това няма и обещанието е отправено зад гърба му. При този гаф на премиера не му остава нищо друго освен да смени образователния министър. В предишния си кабинет Борисов нямаше сполука със здравните министри, този път, образователните се дънят. Колкото до министър Москов, той е такъв грандиозен провал, че никой не смее да го барне. Дали това не е тайният план на ГЕРБ да извадят Реформаторския блок извън политичедсата сцена?

Студия Трансмедия с тъга ще изпрати втория провален просветен министър на реформаторите, защото слабостите в образованието се трупат върху гърба на децата ни. Доколко сме били верни на обществения си дълг да бием тревога прочетете в другите ни публикации:

12 000 учители ще бият път на 19 юни за да слушат Бойко Борисов

Ще остане ли чиста чистата наука?

Ще падне ли джакпотът Кунева?

Проф. Олег Йорданов: Меглена Кунева допусна сериозни грешки

Учените са потресени от отстраняването на проф. Денков

Меглена Кунева и Даниел Вълчев превърнаха МОН в партийно-семеен бизнес

Промени в наредбата за учебниците създават конфликт на интереси в МОН

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *