На 76 г. в Лос Анджелис почина пресъздателят на Алф

Семейство Танър осиротя

На 76 г. в Лос Анджелис почина пресъздателят на Алф

Лицето му бе скрито зад маска и въпреки това той бе звезда през 80-те: Мичу Мезарос – човекът, който години наред игра ролята на извънземното Алф почина в Америка

Дребният на ръст артист Мичу Мезарос, който играеше Алф в едноименната забавна телевизионна поредица серияе починал, съобщи неговият дългогодишен мениджър . Както съобщава  порталът, посветен на известни личности  „TMZ.com“ , позовавайки се на мениджера Денис Варга, артистът е изпаднал в кома преди седмица. Впоследствие е лекуван в една от болниците на Лос Анджелис. Роденият  унгарец  бе на 76 г. .

През 80-те години Мезарос игра четири години подред облечен в кафяв костюм имитиращ козина, извънземното Алф. След завършването на  любимия сериал  той работи за рекламния бранш и други филмови и телевизионни продукции. В унгарската си родина а по-късно и в Щатите, Мезарос е дебютирал първоначално като цирков артист.  В книгата на Гинес за рекорди той фигурира като най-ниския жив човек в света.

Според Варга преди осем години високият не повече от 84 см. артист е получил удар и от тогава е имал здравословни проблеми.

Мезарос живееше в калифорнийския кв. Хоуторн, близо до Лос Анджелис, където има малка уличка, наречена на негово име –  – „Michu Lane“. 

На Crowdfunding-Plattform GoFundMe  е открита сметка, в която да се събират доброволни пожертвувания  за разходите по лечение и погребението.

Превод от немски: Пламен К. Георгиев

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *