По 100 лева – за сакче кръв

Форум Фейсбук

По 100 лева – за сакче кръв

Отворено писмо на Ваня Костадинова до здравния министър

Днес във Фейсбук Ваня Костадинова изрази възмущението си от здравната система в отворено писмо, отправено към министъра на здравеопазването Петър Москов. Ето думите й, без редакторска намеса:

Д-р Москов,

съжалявам, че баба ми не е престъпник. Съжалявам, че има само едно паркомясто, обрасло с трева, на което е паркирана каручка, с която някога ходеше на нивата. Съжалявам, че никой, освен някоя заблудена овца, не идва да вдигне един хубав селски битов скандал на баба, за да може и тя да се възползва от първият, вторият, петият и тринадесетият безплатен пакет на здравеопазването ни. Сега разбирам защо. Защото баба няма бронежилетка. Има само бастун, с който бори битовата престъпност, понеже вътрешният ни министър призна, че не може да я пребори. Баба обаче може.

Тя е на 93г. и понеже не е престъпник когато претърпя тежка операция се наложи да платим за кръв, по 100 лв. сакчето, защото и при първият и при вторият безплатен здравен пакет, тя се продава. Съжалявам, че баба не е престъпник, за да я получи безплатно, както един човек, станал известен с един битов скандал с 30 гилзи. Само се замислете колко хора, докато на този човек преливаха кръв, си платиха своята, за да живеят???

 

Категории Практикум

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

2 коментара към “По 100 лева – за сакче кръв”

  1. В България кръводаряването е безвъзмездно, държавата осигурява средства за цялята процедура, дарение, изследване за трансмисивни инфекции, преработка на кръв и кръвни продукти, съхранение и доставка до болниците.
    Въпрос на солидарност е близките на пациента да дарят необходимята кръв, но по ред причини обикновено търсят платени кръводарители, в повечето случаи цигани, които си предлагат услугите в района на болниците …

  2. Адмирации, Ваня Костадинова! В бандитска държава само бандитите са VIP.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *