БНР поема към промени

Медийна диагностика

БНР поема към промени

Александър Велев е новият генерален директор на БНР. Той бе избран единодушно от СЕМ измежду 12 кандидати за шеф на общественото радио

Александър Велев бе изслушан първи в Съвета. Той предложи задълбочено изследване на аудиторията да спомогне за по-ясното профилиране на предаванията в БНР, които според него често се дублират. Концепцията му включва единен нюзрум за всички програми, засилване на кореспондентската мрежа и повече репортажи и разследвания от страната, както и връщане на ролята на коментарите и анализите. 

Гласуването беше на две степени, съобщава Националното радио. Първо, всеки от членовете на СЕМ посочи трима кандидати, които подкрепя. След това от тримата претенденти, събрали най-много или равен брой гласове, всеки от надзорниците посочи за кого гласува.

Велев е роден през 1963 г. В радиото е от 1990 г. като международен редактор, водещ на новини и на различни предавания. Уволнен е през 1995 г. заради създаването на „Свободно слово”. Преминава през други радиостанции, за да се върне и през 1997 г. става директор на „Хоризонт”, а през 1998 г. – на БНР.

Велев вече веднъж е бил генерален директор на общественото радио от 1998-2001 г.

Категории Медии

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *