Хилъри Клинтън отрече, че ще назначи Бил за министър в нейния кабинет

САЩ: ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ – 2016

Хилъри Клинтън отрече, че ще назначи Бил за министър в нейния кабинет

 
 
 
По време на официална вечеря в Падука, Кентъки, Хилъри Клинтън бе запитана два пъти да обясни по-подробно каква ще бъде ролята на Бил Клинтън в Белия дом, ако тя стане президент.
И двата пъти Клинтън отклони въпроса, но, когато беше запитена дали той ще участва в нейното правителктво, тя поклати глава и промълви: "Не".
Когато Клинтън влезе в залата, тя каза на събралите се в препълнената и пълна с цигарен дим зала, че вече е казала на съпруга си (който според шеговитата й бележка ще бъде първия "Пръв джентълмен"), че, ако спечели през ноември, "ще очаквам той да върши някаква работа".
Вчера, по време на предизборна проява в Ковингтън, Кентъки, водещият кандидат на демократите заяви, че има планове Бил Клинтън "да отговаря за съживяването на икономиката".
"Той знае как да го направи", добави тя, "особено в места като въгледобивните райони и градските центрове и в други части на страната, които наистина бяха изоставени".
Говорителят на кампанията й Ник Мерил каза пред репортери днес, че Клинтън не е решила каква точно ще бъде ролята на Бил, ако тя бъде избрана за президент.
"Той е творческа личност с много познания за това как да се отнесе специално към икономиката и тя вече го заяви много пъти, че, когато стане въпрос за съживяването на определени региони или сектори, споменавайки специално въгледобива и промишленото производство, тя определено ще иска от него съвет или консултация", каза той. "Освен това е преждевременно да говорим за формата на включването на когото и да е в администрацията, както тя вече посочи многократно в отговор на въпроса за избора на вицепрезидент и други подобни теми, но си мисля, че тя винаги е посочвала, че Бил има много, което може да предложи и ще бъде глупаво да не се използва това в даден смисъл, но никога не е казвала повече от това".
По-рано този месец, Клинтън, която винаги е твърдяла, че като президент би използвала съвета на съпруга си, заяви, че тя би искала бившият президент "да излезе от пенсия", за да играе роля в нейната администрация.
 
Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *