Камерън не е много убедителен пред избирателите за ползата от ЕС

Референдум „Брекзит“

Камерън не е много убедителен пред избирателите за ползата от ЕС

Борис Джонсън вдъхва повече доверие

 

 

 

Британският министър председател Дейвид Камерън се бори, за да убеди избирателите, че им казва истината за това защо Великобритания трябва да остане в ЕС, докато неговият основен противник в лагера на "Вън" Борис Джонсън определено се справя по-добре според последната анкета.

Само 21 % от запитаните от социологическата агенция ComRes са съгласни, че Камерън е по-вероятно да казва истината за ЕС, докато според други 45 % считат, че на Джонсън може повече да се вярва, отколкото на Камерън.

С приближаването на референдума за британското членство – на 23 юни след по-малко от 6 седмици и при положение, че избирателите са почти по равно разпределени в мненията си как ще гласуват, и двете страни засилиха пропагандната си кампания.  

Камерън предупреждава за рисковете за британската икономика при решение да се напусне най-големия търговски блок в света. Джонсън счита, че Великобритания ще процъфти извън ЕС, ако й се разреши да си създаде собствени правила, да сключи собствени търговски споразумения и да харчи вноската си в ЕС вътре в страната.

Анкетата, направена за неделното издание на в. "Мирър" и за уебсайта на "Индипендънт" отчете, че 33 % от отговорилите вярват, че Великобритания ще бъде по-добре, ако остане в ЕС, а малко над 29 % мислят, че те ще са по-добре, ако страната напусне.

ComRes анкетира 2 043 възрастни гласоподаватели онлайн в сряда и четвъртък.

Гуверньорът на Банк ъв Ингланд Марк Керни предупреди в четвъртък за риска от остър икономически спад във Веикобритания и за вероятна кратка рецесия, ако страната излезе от ЕС.

Анкетата на ComRes не попита избирателите как възнамеряват да гласуват на 23 юни.

 

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *