Корнелия Нинова спечели балотажа срещу Михаил Миков

Води ни, партийо, води ни…

Корнелия Нинова спечели балотажа срещу Михаил Миков

Според неофициален източник на Студия Трансмедия, в партията намират, че изборът открива перспектива за промяна в БСП

 

снимка: frognews

49 конгрес на БСП избра за лидер на Столетницата Корнелия Нинова. Тя спечели срещу Михаил Миков, след като получи подкрепата на недостигналите до балотажа претенденти Красимир Янков и Георги Гергов. Говори се, че Янков е обещал 50 гласа на Нинова, при положение, че стане зам. председател.

Близки до Позитано източници изразяват надежда, че влизането на Нинова в председателския кабинет ще доведе до промяна на статуквото в БСП.

Подобно на Михаил Миков, Корнелия Нинова също е родена в Северозапада –  село Крушовица, област Враца.  След като завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“, работи като стажант съдия в Софийския градски, а в периода 1995-1996 г. е юрисконсулт на Столичната община при кмета Стефан Софиянски. Правителството на Иван Костов я назначава през 1997 г. за изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Остава на тази позиция до 2005 г.

Според бизнес справочници организацията осъществява посредническа дейност по набиране, насочване и предоставяне на работна сила, без дейността на Националната служба по заетостта:

“Техноимпекс” АД е една от най-старите български фирми, която от своето създаване през 1965 г. работи по набиране и изпращане на висококвалифицирани специалисти и съветници на задгранична работа. От 1999г. “Техноимпекс” АД осъществява своята дейност в Сирия, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, Ангола, Мозамбик, Зимбабве, Нигерия, Куба, Танзания, Етиопия, Гана, Кувейт, а има постоянни представителства в Либия, Тунис, Зимбабве и Алжир. „

От септември 2005 до 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външно-икономическата политика в правителството на тройната коалиция. Заради това някои анализатори намират, че Корнелия Нинова е от кръга на Румен Овчаров.

От декември 2005 г. насам е председател на Управителния съвет на "Булгартабак холдинг" АД. Това дава основание на други коментатори да предвиждат, че под председателството  на Нинова БСП ще приеме курс на съвместно управление с ГЕРБ на Борисов и ДПС на Доган. Самата Нинова в интервю за в. „Капитал“ на 04. 05. 2016 г. обяви: „Бихме управлявали с ГЕРБ, ако сме първа политическа сила“

Корнелия Нинова е член на Парламентарната група на Коалиция за България от 2009 г. до наши дни.

Прочетете още: Красимир Янков: Миков не оправда очакванията

 

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *