Красивите граници между държавите

Красивите граници между държавите

Вижте тези естествени разделения между страни в света, очертани от природата, защото стават все по-невъзможни

 

 

 

 

Аржентина – Бразилия

 

 

Границите между държавите са сравнително ново изобретение на човечеството. Днес обаче те стават все по-актуални. Никой не е мислел, че след падането на Берлинската стена – границата между двете Германии, ще започне нов процес на ограждения и че на българската граница с Турция ще се сложи бодлива тел. Тези граници всъщност разделят, или поне се опитват да ограничат опасностите, които грозят нашия свят. Понякога границите са между доброто и злото, между разума и фанатизма, между мира и агресията.

Понякога политиката дава странни, смешни и дори абсурдни решения. И това се вижда по границите между някои от държавите. Защото е известно, че за глупостта и агресията също няма граници.

Но в света все още са останали и естествени граници. За да ни подскажат, че е възможно някога границата да е една прекрасна река или водопад, или просто маркировка, която можеш да прекрачиш или да играеш на мрежата волейбол, както ще видите на сни. Предлагаме на нашите читатели да разгледат тези удивителни снимки на една от най-куриозните граници в света между САЩ и Мексико. Или дървена барака, едната половина от която е в Чехия, а другата – в Германия. Естествени граници между някои държави, но най-удивителното е, че повечето са в Европа. Докога ли ще останат същите? Затова им се насладете поне на картинка!

 

Виетнам – Китай

 

Германия – Австрия

 

Германия – Чехия

 

Холандия – Белгия

 

Испания – Португалия

 

Румъния – България

 

САЩ – Мексико

 

Тайланд – Лаос – Мианмар

 

Франция – Германия

 

Швейцария – Италия

 

Категории Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *