Студенти ще дискутират развитието на кампанията в САЩ

САЩ: ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ – 2016

Студенти ще дискутират развитието на кампанията в САЩ

 

 

Студентският дипломатически клуб в Софийския университет и Трансатлантическият семинар към Научна програма "Академични иновации" на Университетския комплекс по хуманитаристика "Алма матер" ще проведат на 26 март 2016 г. в зала № 1 на Ректората на СУ от 11.00 ч. дискусия, посветена на предстоящите на 8 ноември т.г. президентски избори в САЩ. 

Дискусията ще включва въвеждаща лекция към темата от доц. д-р Костадин Грозев – ръководител на катедра Нова и съвременна история към Историческия факултет на Софийския университет. След това това той ще бъде модератор на дискусията, в която със свои експозета ще участват студенти от Студентския дипломатически клуб и представители на Трансатлантическия семинар.

Темите ще включват различни аспекти на избирателния процес, текущото състояние на кампанията и редица въпроси като външнополитическите платформи на водещите кандидати,алтернативните визии на аутсайдерите за политическата система Доналд Тръмп и Бърни Сандърс. Ще бъдат потърсени последиците за международните отношения и как изборите и позициите на кандидатите биха повлияли на сътрудничеството между САЩ, Европа, Китай и други региони в света.

В следващата публикация ще ви информираме за по-интересните мнения.


 [ Следващият опитател на Белия дом вероятно ще се казва Хилъри Клинтън ]


 

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *