Малоумни ли сте или съучастници в грабежа на КТБ?

Малоумни ли сте или съучастници в грабежа на КТБ?

Отворено писмо на НПО „Ние, гражданите” до министри, депутати, ръководството на БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете и синдиците на КТБ

Какъв доклад на „АликсПартнърс”, какви пари ще търсите и проследявате?

Няма такива пари. Няма липсващи 4,22 млрд. лв. От това, че хиляди пъти повторихте за липсващите 4,22 млрд. лв., те не станаха наистина липсващи.

Колко пъти обяснявахме на обществото:

 

 

 

Вера Ахундова

 

  • КТБ е инвестирала през дружества със специално предназначение, наречени от Вас „бушони”, не повече от 2 млрд. лв. Сред тях са и такива видими обекти като стъкларския завод „Рубин”, „Гипс” АД, „Телиш” АД и много други.

 

  • Със специално задание, разработено от УС на БНБ (И. Искров, Д. Костов, Н. Кордовска”) на неодитори бе възложена не оценка, а обезценка на тези активи, които заедно с някои необезпечени кредити са достигнали 200% обезценка. Такова чудо във финансовия свят няма. Но ние нали сме пионери…

 

  • Квестори и синдици можеха да идентифицират реалните инвестиции, направени по веригата на дружествата със специално предназначение, да ги блокират, запорират, запазят… Но не. Пак поръчка! Трябваше да останат свободни от тежести, за да бъдат лесно, бързо и без пари усвоени от крадливата клика зад Пеевски.

 

  • Едва след анализ на инвестициите по веригата на „бушоните” можеше да се оцени липсват ли част от тези пари. И тогава да се наеме „АликсПартнърс” да ги издири.

 

А не да харчите нашите пари за доклад, който вече веднъж поръчково е изработен от служителите на КТБ и сглобен от „ДЕЛОЙТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД и другите фирми-дубльори-ментета. И повторен буквално в прословутия доклад на НС под ръководството на корифея на финансовите пирамиди Десислава Атанасова. И потретен от „световноизвестната” „АликсПартнърс”. Но не тази, която откри вътрешните кражби със съучастието на собственици и одитори на „Енрон”, а тази, новосъздадена вероятно с горещата препоръка на посланик Марси Райс чисто нова SPV „AlixPartners UL services” LLP. Иначе защо посланикът на тази велика държава ще посещава Фонда за гарантиране на влоговете!

 

Колко пъти писахме и сезирахме прокуратурата, че лицензът на КТБ е отнет с очевидни лъжи (измама) в самото решение и заповедта на БНБ, където се посочва, първо, че са правени одити на КТБ от три различни фирми, което е лъжа, и че сред тези фирми е „ДЕЛОЙТ ОДИТ” ООД. Което също е лъжа.

Консултантските обезценки бяха направени от „Делойт България” ЕООД, неодитор, нелицензирана за одитор, неносеща отговорност за нищо. Същата фирма, кръвен близнак на Българския „АликсПартнърс Сървисес” – не носеща по вече изпитаната формула никаква отговорност фирма еднодневка със специална цел.

Същата „Делойт България”, еднолична собственост на Силвия Пенева, която, макар и декларирала конфликт на интереси, бе избелена от Комисията за установяване на конфликт на интереси и наградена с договор във Фонд „Земеделие” с горещата препоръка пак на същата Марси Райс, а след това с договор с БНБ за провеждането на стрес тестовете на българските банки. Понеже покрай КТБ стана суперспециалист по експертни поръчкови обезценки на активи! Пазете се, банки! Защото ако мерят с аршина „КТБ”, някои от вас може вече да са политически неудобни, каквато беше станала КТБ и заради което бе унищожена по политически причини.

Но да се върнем на въпроса за парите. Не сме съгласни на гърба на хиляди обезверени и ограбени хора, семейства и фирми да използвате темата КТБ в ефир и от парламентарната трибуна за предизборни цели и личен пиар! Особено новоизпечените специалисти по финансови въпроси и банков мениджмънт.

Не сме съгласни обществената медия БНТ да информира всеки ден за нещастни жертви на грабежи или катастрофи и да не обели нито дума за над 30-те смъртни случая на млади хора, пострадали от грабежа на КТБ. За заболелите от тежки болести да не говорим.

Не сме съгласни всякакви коментарни предавания като „Още от деня”, „Лице в лице”, „Референдум” и др. на БНТ да експлоатират на наш гръб и с платените от нас данъци за издръжката им темата КТБ, очевидно възприемайки само тезата на управляващите, без нито веднъж да дадат трибуна на наши членове или да изслушат нашето мнение. Знаем, че им е забранено, но би било етично поне когато ползват в предаванията си наши анализи или изводи, да споменават авторите им.

И знайте, ще вземем ние, вложителите в КТБ, да наемем разследваща фирма – истинската „Аликс Партнърс” или „Крол” или „Фрешфийлдс” и да им възложим да намерят вашите укрити пари. От кражбите в КТБ ли, от обществени поръчки – после ще обяснявате. И за разлика от беззъбия Фонд за гарантиране на влоговете, напълно подчинен на министъра на финансите, няма да плащаме авансово. Ще се договорим за формула „Success fee”.

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

3 коментара към “Малоумни ли сте или съучастници в грабежа на КТБ?”

  1. Znachi uvajaemite vlojiteli koito izgorqha ne zaslujavat sastradanie ama hich darjavata garantira fo 200 000 leva taka che obiknovenite hora ne sa zagubili nishto a tezi s milionite sa prestapnici taka che………..
    Kak v balgaria se stava chesten milioner az neznam i ne vqrvam da e vazmojno

  2. Държавата гарантира до 200000, а Мафиятабнадгарантира Веждито, Котарака, Вилито7 иии многото надгарантирано-близки до "дЪРЖАВАТА"-Мафия, върнали си милионите, милионите..милиМои не се радвайте, че разказаха играта на средната класа в Бг.

  3. Държавата гарантира до 200000, а Мафията надгарантира Веждито, Котарака, Вилито7 иии многото надгарантирано-близки до "дЪРЖАВАТА"-Мафия, върнали си милионите, милионите..милиМои не се радвайте, че разказаха играта на средната класа в Бг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *