Властта тихомълком надари „Юлен“

Петък вечер

Властта тихомълком надари „Юлен“

Четирите управляващи политически сили в Съвета за развитие великодушно са решили 5 годишен спор за нередностите в ски зона Банско в петък, след работно време. Бог високо – Бойко в Брюксел

Във своя фейсбук профил природозащитникът Тома Белев бие тревога за поредното тихомълком прокарано безобразие, което облагодетелства някого срещу обществения интерес:

„Управляващите политически сили са взели решение да увеличат десетократно площта за застрояване в Национален парк Пирин и я подаряват на един олигарх.
Явно е, че са тръгнали към избори. Само че не за сметка на Пирин – Пирин плати изборите 2001, 2005 и 2009 – този път няма да стане.
Да е ясно на всички дето днес са гласували в Съвета по развитие – Вие защитавайки крадци и закононарушители, ставате като тях, след като одобрявате доклад в който пише " Работната група няма задача да установи нарушения в концесионния договор."

Така докато премиерът Борисов, кажи – речи дистанционно от Брюксел шумно нареди да се прекратят процедурите по обществени поръчки за милиарди левове – без да има правно основание – някои мушмороци от София тихомълком прокарват лобистки поръчки.

Студия Трансмедия коментира проблемите в Планът за управление на парка Пирин още през есента на миналата година.

Снощи ureport.bg коментира как Властта реши за ски зона Банско в петък след работа. Според сайта: „Спорът около договора за ски зоната възникна през 2011 г., когато две геодезични заснемания, назначени от екоминистерството (МОСВ) установиха, че ски зоната се е разпростряла на 1650 декара, вместо определените в концесионния договор от 2001 г. 995 декара.

През 2011 г. екоминистерството наложи и максималната глоба на „Юлен“ за неспазване на решение по екооценка (20 000 лева), след като се оказа, че при подмяната на стар лифт с нов е удължила на своя глава трасето с десетки метри и е изсякла 25 дървета. „Юлен“ ни скъсаха нервите, отново постъпиха изключително некоректно, като ни излъгаха, че няма да се секат допълнителни площи“, коментира тогавашният зам.-министър Евдокия Манева.“

Днес вторият кабинет Борисов е на път да отхвърли едно принципно и справедливо решение на първия кабинет Борисов от 2011 г. В последната „Панорама“ по БНТ премиерът се похвали пред адаша си Бойко Василев, че спял спокойно, с чиста съвест. Дано само не проспи безобразието, което се готвят да сторят край Банско.

Прочетете още: Увреждането на горските култури е престъпление по Наказателния кодекс

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *