Техника за три милиона евро в новия сарай на Доган

Мила родино, ти си земен рай… в плутократския сарай

Техника за три милиона евро в новия сарай на Доган

Новото имение на почетния председател на ДПС край Бургас се строи по последните изисквания на най-модерните системи за безопасност, наблюдение и техническо обезпечение

Новият сарай на Ахмед Доган край Бургас е готов, съобщава Флагман. Снимката е направена от кея на о. Света Анастасия – люлката на ранното християнство и гнездото на апостол Свети Андрей Първозвани. Огромната луксозна сграда се намира на по-малко от половин морска миля срещу острова и буквално боде очите на туристите от корабчетата – със златните си покрития и кули.

 

 

По информация на електронното издание e-burgas.com бившият лидер на ДПС е откупил земята край нефтобазата в парк „Росенец“, която преди това е била собственост на рафинерията „Лукойл-Нефтохим“. Допреди няколко години мястото е било яхтен клуб. Според данни на изданието инвестицията е над 15 милиона евро. Това ще бъде вторият сарай на Ахмед Доган. Първото му имение се намира наблизо, но от 2011 година е собственост на „Минстрой холдинг“. Тази компания е в много близки връзки с ДПС, а преди 2003 година влизаше и в състава на митичната групировка „Мултигруп“.

 

 

Новото имение на Ахмед Доган край Бургас се строи по последните изисквания на най-модерните системи за безопасност, наблюдение и техническо обезпечение. Цялата сграда с прилежащата инфраструктура е струвала около 1,5 милиона лева на строителите от фирмата "Хемрес-Солар".

 

 

За оборудването обаче са платени чудовищни пари. В имението са инсталирани над 50 наблюдателни камери с много голяма разделителна способност, вградена е сигнална техника във всички точки на имота. Отделно има сателитно наблюдение и връзка, както и подводни солари за атаки от морето. В стаите са изградени специални сектори на сигурност, които при терористична или криминална атака могат да осигурят убежище на обитателите на сарая.

Става въпрос за вградени стаи, т.нар. „паник стаи“, които могат да се затварят херметическа, а вътре има вода и храна за две седмици. Те разполагат и със сателитна връзка, чрез която могат да се обадят за помощ. В имението има изградено и подземно скривалище, също оборудвано с много скъпа техника и продукти за цял месец. 

Цялата луксозна вила има централно компютърно управление, което струва 120 хиляди евро. Чрез него може да се контролира температурата, влажността на въздуха, вентилацията, както и шумовата среда. За целта пък е било закупено оборудване – модерни климатични инсталации, шумоизолатори и сигнални уредби. Във всяка стая има огромни плазмени телевизори, интернет-връзка и антени за външни контакти.

Според хора, които са строили имението, в подземието има изграден специален док, в който се помещава малка подводница. Тя е четириместна и струва 1,2 милиона евро. Подводницата е за екстрени случаи и е средство за бързо бягство под вода. За целта има изкопан подводен канал в морето, по който може да се избяга от вилата.

Снимките са  на Флагман

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Техника за три милиона евро в новия сарай на Доган”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *