Търговията с влияние „Кмет на годината“

Та нема ли кой да палне плевнико на кмето…

Търговията с влияние „Кмет на годината“

Отличените кметове се надпреварваха да благодарят на премиера, партията ГЕРБ и правителството

Снощи държавната БНТ излъчи церемонията по награждаването на победителите в класацията „Кмет на годината 2015“. Бяха отличени кметове в 14 категории, разделени според населението в общините им. До 20, до 50 хиляди жители и големи общини.

Организатор на проявата е едноличното дружество „Бранд медия България“ собственост на Боян Томов. Дружеството държи в портфейла си списание „Икономика“ и портала „Кмета.Bg“ – участници в доминирания от изданията на Делян Пеевски „Български медиен съюз“.

Церемонията се състоя в  „Маринела“, собственост на Ветко Арабаджиев – хотелиерът, който допусна изкореняването на дарените на софиянци японски вишни от улицата, за да бъдат прибрани в частен имот.

Това не спря столичния кмет Йорданка Фандъкова да уважи гостоприемството на Арабаджиев. Така тя отговори на един наш реторичен въпрос. Фандъкова бе обявена, извън състезанието, от специално, но необявено жури за „Кмет на България“.

Повечето от отличените кметове се надпреварваха да благодарят лично на Бойко Борисов и на неговите министри, а някои и на двете му правителства за грижите им към българските общини.

Както водещата Радина Червенова, така и организаторът Боян Томов, не научиха  до края, че градоначалник в българския език значи полицейски шеф, та кметовете бяха наричани градоначалници.

Очевидно ГЕРБ започна кампанията за предстоящите местни избори преди посочения от закона срок.

Категории Политика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *