Футболистите на Германия са прекарали нощта в съблекалните

Атентатите в Париж:

Футболистите на Германия са прекарали нощта в съблекалните

Футболният отбор на Германия е прекарал цялата нощ на стадиона в Северен Париж след приятелската среща с Франция вместо да рискува да се прибере с автобус в хотела си във френската столица сред терористичната атака довела до близо 130 жертви и над 350 ранени.

„Играчите бяха много притеснени, информацията не беше много ясна и ние решихме да не рискуваме с придвижването през Париж…тъй като нямахме 100% сигурност, че маршрутът е обезопасен и затова решихме да останем в съблекалните“, заяви мениджъра на отбора Оливър Бирхоф.

Терористичните атаки започнаха по време на мача срещу Франция на Стадион Де Франс, след като там се чуха три взрива извън стадиона по време на първото полувреме. Впоследствие стана ясно, че една от експлозиите е била до ресторант на „Макдоналдс“, разположен в непосредствена близост до стадиона, предизвикана от атентатор-камикадзе.

Бирхоф посочи, че играчите са научили за атаките една в съблекалните, където те са получили смс-и от загрижени членове на семействата им и от приятели.

Въпреки това Бирхоф заяви, че играчите са „действали като истински професионалисти“.

„Ние, разбира се сме щастливи, че ни беше осигурена сигурност, но нашите мисли бяха с роднините и жертвите“, каза Бирхоф след като отборът се приземи във Франкфурт рано сутринта в събота.

„Отборът беше много разстроен и затова ние решихме да им дадем почивен ден – да се върнат в къщи…и да бъдат с тези, които обичат“, посочи той.

Запитан дали отборът е готов да играе следващия мач с холандците във вторник, Бирхоф каза: „Мачътзасега остава, но ние, разбира се, ще обсъдим въпроса между нас“. 

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *