Създателят на RT намерен мъртъв във вашингтонски хотел

Създателят на RT намерен мъртъв във вашингтонски хотел

Михаил Лесин, бивш съветник на руския президент Владимир Путин и създател на англоезичната новинарска агенция Russia Today е бил намерен мъртъв в луксозна хотелска стая във Вашингтон.

Руското посолство в американската столица потвърди днес смъртта на Лесин, чието тяло е било открито в четвъртък. Агенцията потвърди на своята уеб-страница, че 57-годишният Лесин е починал от сърдечен инфаркт.

Говорителят на столичната полиция Шон Хикмън заяви, че са били извикани в хотела, намиращ се на кръговия площад Дюпон към 11.30 ч в четвъртък и са открили мъртвото тяло. Говорителят на руското посолство Юрий Мелник потвърдил самоличността на Лесин.

Агенцията, известна с акронима RT отбеляза, че Лесин е бил „вдъхновителят“ на нейното създаване. Освен това агенцията посочи в специално съобщение, че Лесин е бил министър на печата в Русия в периода 1999 – 2004 г. и медиен съветник на руския президент между 2004 и 2009 г. След това той става член на управителното тяло на Газпром-медия – най-големият руски медиен холдинг.

 

Категории Медии

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *