Последните 40 секунди преди катастрофата на руския самолет

Гореща точка

Последните 40 секунди преди катастрофата на руския самолет

Специализираният сайт Flightradar24 публикува уточняваща информация за падането на лайнера

Загадката около причините за катастрофирането на руския самолет на Синайския полуостров се усложнява. Не се изключва нито една версия, както каза и прессекретарят на президента Владимир Путин – Дмитрий Песков, преди два дни.

Американският спътник, който фиксира „горещо петно“ около мястото на катастрофата, го е регистрирал не в момента на сблъсъка със земята, а по-рано, още във въздуха. За това съобщава CNN, като се позовава на информация на неназован източник.

Американското разузнаване, добавил източникът на телеканала, отхвърля версията за попадение на ракета в самолета. Но в същото време не се изключва взрив на борда, в това число в резултат на бомба. Но взривът може да има и други източници, добавя CNN.

РИА Новости предаде, че египетски съдебно медицински експерт, взел участие в огледа на човешките останки, е отбелязал: „Много голям брой отделни фрагменти на телата говорят за силен взрив на борда преди удара в земята на самолета."

По-рано разузнавателно-аналитичната компания Stratfor назова най-вероятната причина за катастрофата – внасянето на борда на самолета на взривно устройство. Този извод експертите обяснили с „малко вероятните алтернативни сценарии.“

Междувременно Дмитрий Песков призова да не се свързва катастрофата на самолета с участието на Русия в сирийската война. „Каквито и да е хипотетични размишления на тази тема са неуместни. И после това са различни измерения, абсолютни различни въпроси.“, заявил прессекретарят.

На 4 ноември сутринта са опознати 33 тела от загиналите в катастрофата на лайнера Airbus A321 на компанията „Когалимавиа“ в Египет.

Сайтът Flightradar24, специализиран в обобщение на сведения за всички полети на гражданската авиация, публикувал уточняваща информация за последните 40 секунди на полет Airbus A321. Както се вижда от разшифровките, в 4:13:14 ч. местно време самолетът е летял на височина 10 километра. В този миг е започнал да губи височина със скорост около 100 метра в минута. За няколко секунди скоростта на падането нараснала до 2.5 км в минута, след което в 4:13:19 ч. отново се забавила. След още три секунди самолетът отново ускорил падането си и веднага след това се разбил в земята.

Още по темата http://transmedia.bg/893

 

 

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *