Тодор Живков между изгрева и залеза

Денят разказва

Тодор Живков между изгрева и залеза

Виртуоз на кулоарната котерия, акробат на задкулисната интрига, цар на апаратните технологии, приложен макеавелист

Публикувано на Категории Медии Сподели

Едва ли на днешния 7 септември преди 104 години дори и Маруца и Христо Живкови са подозирали, че в техния бедняшки дом се е появило отроче, което след години ще бъде наричано ту Априлския гений, ту Тиранина от Правец.

И в двата случая човекът от народа, който ще управлява съдбините на България в продължение на рекордните 35 години.

Тази вечер очи в очи с Живков през безстрастния поглед на историята. Една история с продължение, към която "Денят разказва" ще се върне след като през април разказахме за Срамните тайни и тайните срамове на Априлския пленум

Гостът отново е историкът доц. Михаил Груев, председател на Държавна агенция "Архиви". Вижте предаването.

 

 

 

Карикатура Тодор Цонев

Категории Медии

Автор: Емил Янев

Емил Янев е професионален журналист, завършил Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски“, минал през школата на вестниците „Орбита“, „Коотеративно село“, „Старт“, „Подкрепа“ и развил вижданията си като издател на списание „ТВ Плюс“. Сътрудничил е и в ред други издания, където също е защитавал името си с характерния си стил на критичен и ироничен рефлекс към личности и събития. В Българското национално радио той, в тандем със съекипника си Кин Стоянов, създаде пет авторски радиоформата – освен „Часът на инфохолиците“, още „Трамвай по желание“, „Риалити роман“, „Различният до мен“ и „Радиотранс“ - всички отличени с високи журналистически награди. „200 имена, които промениха света“ е първата му книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *