Енигмата Арафат

Денят разказва

Енигмата Арафат

Тази вечер от 19:10 ч. по Телевизия „Европа“

 

Без да е предизвикан точно от горещите събития, които се случват в Близкия Изток, днешният епизод на „Денят разказва“ ще направи портрет на един друг тип политик. От тези лидери, които останаха в миналото, за да вдигнат стандартите до равнище, което днешните политици не достигат.

Ясер Арафат – една от най-спорните и мистериозни личности на XX век. Демонът на тероризма или ангелът на спасението? Идеалистът на каузата или милиардерът от каузата? Виртуозът на дипломацията или царят на пиара? Изкустният военен стратег или царят на публичния театър? Миротворецът с нобелова награда или дългата ръка на „Черния септември“? На днешната дата 24 август през 1929 г. той би трябвало да е роден. Енигмата тръгва още от раждането. Тази вечер ще я разгадаем с един от българите, който знае най-много по темата – Славчо Велков, експерт по сигурността, преподавател по Тероризъм и организирана престъпност в НБУ и представител на „Философският клуб“ на Студия Трансмедия. Още за участието на Славчо Велков в „Денят разказва“: „2051 по Оруел и отвъд“.

Категории Цивилизация

Автор: Емил Янев

Емил Янев е професионален журналист, завършил Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски“, минал през школата на вестниците „Орбита“, „Коотеративно село“, „Старт“, „Подкрепа“ и развил вижданията си като издател на списание „ТВ Плюс“. Сътрудничил е и в ред други издания, където също е защитавал името си с характерния си стил на критичен и ироничен рефлекс към личности и събития. В Българското национално радио той, в тандем със съекипника си Кин Стоянов, създаде пет авторски радиоформата – освен „Часът на инфохолиците“, още „Трамвай по желание“, „Риалити роман“, „Различният до мен“ и „Радиотранс“ - всички отличени с високи журналистически награди. „200 имена, които промениха света“ е първата му книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *