„Ваканцуване“ по европейски

Както Ви се хареса:

„Ваканцуване“ по европейски

Който по време на ваканцията си трябва да внимава с портфейла, следва да избягва Дания и Швеция –  препоръчва влиятелният  „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.  Равнището на цените за ресторанти и хотели и в двете страни през изминалата година е с 51 на сто, или 41 сто по-висока, отколкото в Германия, показват данни на Евростат. Обединеното кралство (16%), Франция (15 на сто) и Италия (12 процента), също са по-скъпи. Намаляване на разходите в Испания (-9%), Гърция (-13%) и Португалия (-22%), Гърция (-13 %) und Португалия (-22 %).

Разлики в нивата на цените за ресторанти и хотели през 2014, сравнени с тези в Германия. 

Къде е най-евтина отпуската в ЕС?

Къде сме ние ли? Ами вижте сами на диаграмата по горе. Със син цвят са отбелязани по-достъпните дестинации.

Казано иначе – нашият туристически „евтинджос“, еша си няма. А милионните „стратегии“ за промоция  на българското „ваканцуване“  по света, ни изведоха на челно място по  алкохолен туризъм и ….“балконинг“, които свършват не рядко фатално.

Така „системата all inclusive“ в нейния побългарен вариант, означава упадък за местната икономика и хиляди малки и средни заведения за хранене, доколкото всичко остава за големите туроператори и веригата от хотели. В това число и некачествените храни, които се предлагат с риск за здравето на гостите по българското Черноморие.

Да не говорим за лъже-туроператорите, които събират парите на наивни български туристи и ги оставят по пътищата на Европа. И няма, няма кой да ги спре. Защото лиценз не получава само който не си е приготвил по-дебел плик за „регулативния орган“.  А по плажовете,  въдворяват „късат билетчета“ за шезлонги и въдворяват ред всякакви мутри.    

Концесии ли? По последни данни на местната статистика – мнозина от „концесионерите“ дължат шест цифрени суми с години назад, а в държавната хазна се изсипват щедро по 2-3 000 лева годишно.

Как ги търпят държавно отговорните кметове и общински съветници ли? Питайте, питайте дами и господа. За питане както се казва пари не взимат. Привидно де.

А пресцентровете на повечето български институции през август функционират като параван за „ваканцуващи“ министри, заети с реформаторство нейде под чадърите на закритите курорти.

Неотдавна Бойко Борисов уволни втори зам. министър на туризма. Последната беше „засечена“ да спи в нетрезво състояние в нощен бар, както сам съобщи министър председателят, малко след решението си. 

Сезонът е в разгара си.

 830 литра твърд алкохол се изпива на час в Слънчев бряг. Много често туристите изтрезняват на плажа, а това се оказва голям проблем за водните спасители. Обикновено те отказват първа помощ на пияниците, но това им пречи да си вършат работата.

А наздраве – г-жа министър Ангелкова !!  Но пилците се броят наесен, нали?

Със сигурност ще четем статистики за „драматичен“  спад на традиционни за България туристически „ниши“. За руснаците се разбра, че намаляват с 31 на сто. Да видим как ще се развият нещата с поляци, чехи, германци, скандинавци. И накрая, кой ще се окайва, че сезонът бил по-слаб от миналия,  поради което родният турбранш ще пусне в държавната хазна колкото да не е без хич…. 

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *