Столтенберг на младини е пял антинатовски песни

Някога и сега:

Столтенберг на младини е пял антинатовски песни

 

Материал, излъчен по англоезичния канал RT (Russia Today) хвърля светлина върху любопитни моменти от младостта на сегашния генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Телевизионният канал не крие своите симпатии към Москва и въпросният материал може да се възприеме и като елемент на глобалната пропагандна война  на Кремъл срещу Запада, която се води в момента.

Въпреки това цитираните факти са на базата на публични изявления на Столтенберг по време на откриването на летния лагер на млажката организация, на която той е лидер през втората половина на 80-те години. Летният лагер в Утоя, 2015

56-годишният Столтенберг направи своят коментар при пристигането си на остров Утоя за повторното откриване на организирания от Лигата летен лагер. Мястото беше закрито след като през 2011 г. масовият убиец Андерс Бревик изби най-малкото 69 души. "Този ужас се случи през 2011 г. Това винаги ще бъде част от историята“ заяви Столтенбърг.

Говорейки пред участниците в лагера, генералният секретар си призна, че съвсем не е бил през целия си живот симпатизант на пакта, който в момента ръководи. „Тогава ние пеехме в хор песента „Норвегия, Норвегия излез от НАТО!“. Това беше хит“ се пошегува Столтенберг пред Работническата младежка лига. "Ние пеехме антинатовски песни от книжка със снимката на Ленин върху първата страница“.  

По всяка вероятност антинатовските песни са били изпълнявани, когато сегашният шеф на НАТО е прекарал първото си лято на лагера около 1972-1974 г., когато е 13-15 годишен. „Любовта“ на Столтенберг към Ленин вероятно се дължи на сестра му Камила, която е членувала в марксистко-ленинската група Червена младеж, която и до днес съществува в Норвегия. Заедно с Камила той е участвал в антивоенни демонстрации срещу Виетнамската война. Столтенберг през 80-те години като лидер на Младежката лига
По-късно, в периода 1985 – 1989 г. той вече е лидер на Работническата младежка лига, той променя „тона“ и става поддръжник на НАТО. До 90-те години Столтенберг, според някои публикации, е поддържал тесни връзки със съветски дипломат, който се оказал агент на КГБ.

Днес Столтенберг е активен поддръжник на НАТО и наскоро съобщи за плановете на организацията да разшири своите сили за бързо реагиране, увеличавайки техния състав от 13 хил. на 40 хил. войници.

Той е убеден, че силната отбрана е предвалително условие за диалога с Русия.

 
 
Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *