Китай иска Силиконови долини навсякъде

„Философският клуб“:

Китай иска Силиконови долини навсякъде

 

Китайската икономика и нейното развитие продължават да привличат вниманието на анализаторите и на изкушената от международната политика публика.

В отговор на този интерес, а и с оглед перспективите на развитието не само на световната, но и на българската икономика Студия Трансмедия ви информира за интересни и достъпни за българските читатели публикации.  

След като вече насочихме вниманието Ви към анализа в статията на доц. Костадин Грозев в сайта „Философският клуб“,  днес продължаваме темата с втората статия в същата поредица под заглавие "Китай иска Силиконови долини навсякъде".

В нея авторите разглеждат развитието на високите технологии като стимул за  иновации в икономиката и икономически растеж. В статията се посочва как общините на територията на Китай са определили райони в техните малки и големи градове като специални високотехнологични зони, в които предприемачите могат да се възползват от най-бързите интернет връзки, от правителствена помощ за финансирането и от достъпните цени за софтуерни програмисти от близките университети.

Към март 2015 г., 129 високотехнологични зони бяха вече одобрени от Държавния съвет като разбира се само част от тях ще се развият като такива „хъбове“ от рода на Силиконовата долина в САЩ.  Предполага се,  че правителството в Пекин ще предприема по-гъвкав подход,  без да се опитва да свръхрегулира, или управлява тези стартиращи дружества.

Повече подробности и пълният текст на статията прочетете тук. 

Сайтът „Философският клуб“   е некомерсиална, непартийна и обществено отворена платформа,  която има за цел да популяризира значими идеи на български интелектуалци, обединини около идеята за единство на мисълта и действието,  в помощ на едно по-добро държавно управление в 21-ви век.

Категории Икономика

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *