Председателят на СЕМ Георги Лозанов не подаде оставка

СЕМ

Председателят на СЕМ Георги Лозанов не подаде оставка

„На моята оставка взе да се гледа като на изход, а това е комично“, мотивира се надзорникът

Председателят на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов не подаде оставка въпреки заявлението си от преди месец. Тогава Лозанов предупреди, че ще се оттегли, ако кризата в БНР не бъде решена. В началото на заседанието доц. Лозанов прочете писмо от генералния директор на БНР Радослав Янкулов, получено днес в Съвета.

В писмото Янкулов информира медийните надзорници, че е започнало преструктуриране и оптимизация на програмната дирекция, че директорът Иво Тодоров е напуснал радиото чрез лично подадена молба, че предстои структурна и кадрова организация в Музикалната къща и че предстои да се утвърди справедлива система за хонорарите.

"Въздържаме се от административни мерки", подчертава Янкулов в писмото.

Доц. Георги Лозанов каза, че в Съвета е постъпило още едно писмо – от БТА, БНТ и АБРО, подписано от тях, в което те твърдят, че не е основателно председателят на СЕМ да подава оставка. След това доц. Лозанов даде думата на останалите членове на СЕМ, които присъстваха на днешното заседание – Ана Хаджиева, Анюта Асенова и Иво Атанасов, които също призоваха председателят на СЕМ да не подава оставка. Единствено Мария Стоянова отсъстваше от днешното заседание, защото е в командировка в чужбина.

"Приемам това като вот на доверие. Останах неразбран, защото на моята оставка започна да се гледа като на изход, а това е комично", каза доц. Лозанов. Той отново каза, че решението на кризата е вътре в Националното радио.

На днешното заседание на СЕМ дойде и Иво Тодоров, който обясни защо вече не е програмен директор на радиото.

Накрая медийните надзорници решиха да поискат допълнителна информация от генералния директор Радослав Янкулов за готвените реформи в БНР.

 

 

 

 

 

Категории Медии

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *