Илиана Раева: Що за безумие? Става дума за използване на власт за разчистване на лични сметки

Илиана Раева: Що за безумие? Става дума за използване на власт за разчистване на лични сметки

Публикувано на Категории Медии Сподели

 

– Г-жо Раева, обръщам се към вас във връзка с интервю, което взех от Георги Лозанов. В него той казва, че Емил Янев, журналист тогава в БНР, е бил отстранен от Радиото  за това, че е бил кандидат в листите на вашата партия. Доколкото знам, вашите юристи са били убедени, че няма юридически пречки за неговото кандидатиране. Така ли е?

– Да, точно така.

– Как си обяснявате тогава неговите неприятности в Радиото?

– Не мога да ги обясня. Как мога да обясня решение, за което не знам на каква основа е било взето. Когато взехме решение той да участва, ние коментирахме, разговаряхме с юристи. Ние това сме го проверили, когато го поканихме и нямаше никакъв проблем. Защо е станало, не знам.

– Казвате, че може би това е използвано като повод?

– Най-вероятно е използвано като повод и това е разчистване на някакви лични сметки. Нямам друго логично обяснение, защото Емил Янев е един много добър професионалист, с авторитет и със своята немалка аудитория. Единствено така си го обяснявам.

– В интервюто шефът на СЕМ г-н Лозанов обяснява, че според него това е натежало, когато генералният директор на радиото Янкулов е решил да отстрани Емил Янев.

– Какво означава това? Ами аз съм предсдател на Федерацията по гимнастика и съм направила партия. Що за безумие е това? Пак казвам, това според мен е разчистване на лични сметки.

Категории Медии

Автор: Рени Нешкова

Рени Нешкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *