Междузвездни войни:

Междузвездни войни:

Харисън Форд се завръща като Хан Соло

(Сан Диего, 10.07.2015, „Ройтерс“): Хан Соло в лицето на актьора Харисън Форд се завърна официално към „Междузвездни войни“ в петък в Сан Диего по време на провеждания там фестивал на развлекателни филми и популярна музика. С любопитство феновете имаха шанса да видят кадри зад кулисите от очаквания новия епизод от филмовата сага – „Силата се събужда“("The Force Awakens" – виж официалния трейлър).

За Харисън Форд това е първата публична поява след като през март, когато пилотираният от него малък самолет катастрофира без сериозни последици за актьора, ако не броим претърпяната операция на крака.  

72-годишният актьор бе посрещнат с овации на сцената на фестивала. Той посочи, че се чувства „добре“ и че е щастлив да се върне към филмите, от които започна възходящата му кариера. „Би трябвало да се чувствам странно. Беше преди 30 години и аз някак си израснах оттогава. Въпреки това се оказа, че правя нещо, което съм правил толкова отдавна и се чувствах наистина прекрасно“. Тези думи се отнасяха за ролята му на буйния контрабандист превърнал се в бунтовник Хан Соло.

„Междузвездни войни: Силата се събужда“ се очаква да излезе по екраните през декември и е първият епизод от новата трилогия, възраждаща търговската марка, създадена от Джордж Лукас.

Форд беше придружен на сцената от ветераните на епопеята „Междузвездни войни“ Кари Фишер (актрисата, изиграла принцеса Лея) и Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър. Фишер каза, че са продължили със снимките оттам, откъдето са прекъснали и че им е било приятно да наблюдават новите попълнения в бранда.

Към тях се присъединиха актьорите Джон Бойега (Фин), Дейзи Ридли (Рей) и Оскар Айзък (По Дамерон) – тримата главни роли, които ще се бият срещу злите сили, представяни в петък от актьорите Адам Драйвър (Кайло Рен), Домнъл Глийсън (генерал Хукс), Гуендолин Кристи (капитан Фазма).

 Драйвър не разкри нищо за Кайло Рен, но Глийсън заяви, че генерал Хукс ще ръководи базата Старкилър, част от силите на Злото. Кристи заяви, че е „вълнуващо“ да изиграе ролята на жена-щурмовак, биещ се от страната на Мрака.  

Докато в „Силата се събужда“ ще има много специални ефекти, феновете имаха възможност да видят видеорепортаж от снимането на филма, които демонстрираха реални експлозии, същества-роботи и сложни монтажи, които според режисьора Дж. Адамс са съществен елемент за автентичността на филма и за актьорите, които реализират сюжета.  

Изненадите за феновете не приключиха с появата на Форд, а включваха и „екскорт“ от щурмоваци, които придружиха феновете до близката зала за концерта на живо на композитора Джон Уилямс, който изсвири саундтрака на „Междузвездни войни“.

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *