Юнайтид еърлайнс прекрати всичките си полети в САЩ

Юнайтид еърлайнс прекрати всичките си полети в САЩ

Както съобщи Си-ен-ен, в 5.26 ч сутринта източно-американско време в сряда най-големият авиопревозвач в САЩ – "Юнайтид еърлайнс" приземи всички свои над 3 500 самолети като така прекрати временно полетите си на територията на САЩ.

Причината бе проблем с компютърната система на компанията и по-точно с един от рутърите в системата, който е компрометирал връзката между потребителите. Това е пореден проблем с след като през 2012 г. тя обедини системата си с тази на "Континентал" след сливането на двете компании.

Забраната за полети продължи до 6.47 ч и беше вдигната със съобщение на Федералната администрация по контрол на въздухоплаването.
Преди дни полската авиокомпания ЛОТ имаше подобен проблем, придизвикан от  хакерска атака.
Забраната причини закъснения и притеснения на пътниците. Съобщението съвпадна с отварянето на Ню Йоркската борса, където цените на акциите на компанията паднаха с 2% в сравнение с котировките вчера. Вероятно бързото справяне с проблеме е успокоило инвеститоите при нервната ситуация на пазара с оглед гръцката дългова криза и острия спад на борсовите цени на китийските борси (особено в Шанхай).
Категории Компании

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *