Бивши гръцки военни призовават към спокойствие

КРИЗАТА С ГРЪЦКИЯ ДЪЛГ:

Бивши гръцки военни призовават към спокойствие

(Атина, 3.07.2015, лондонският "Телеграф"): Изненадващо за мнозина, 16 бивши гръцки военни са подписали обща декларация, призоваваща гръцкият народ да покаже „спокойствие и национално единство“ в навечерието на референдума в неделя за исканията на кредиторите.
Писмото заявява, че „Гърция е в много критичен момент от своето развитие, изискващ трудни и очевидно болезнени решения…. Всички гърци, обединени и надмогващи партийно-политическите си различия, трябва да помогнат с всички налични средства, за  да се справим със ситуацията със спокойствие и национално единство“.

Писмото е подписано от трима бивши шефове на въоръжените сили, девет началник-щабове на пехотата, двама бивши шефове на военноморския флот и двама бивши шефове на военновъздушните сили.

Призивът към спокойствие последва странното съобщение в германския „Шпигел“, че няма вероятност военните да планират преврат след референдума. Разбираемо е страна, приключила с последния си военен режим преди около 40 години, да посрещне подобна инициатива от страна на бившите военни ръководители като навременна и необходима.

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *