Хилъри Клинтън е лидер в надпреварата

САЩ: ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ – 2016

Хилъри Клинтън е лидер в надпреварата

Ново социологическо проучване показва, че Хилъри Клинтън не само е водещият кандидат в надпреварата на Демократическата партия за кандидатурата на партията за президентските избори през2016 г., но е и водеща кандидатурата въобще за Белия дом.

Според проучването,  направено от Ен Би Си и „Вашингтон пост“ 16 месеца преди изборите бившият държавен секретар, сенатор и първа дама води срещу Джеб Буш в съотношение 48 – 40%, срещу Марко Рубио – 50%-40% и срещу Скот Уокър с 51%-37%.

В надпреварата за номинацията при демократите Клинтън води в национален план със 75% от гласовете на избирателите в първичните избори като Берни Сандърс е втори с 15%, следвани от Джим Уеб (4%) и Мартин O’ Мали (2%).

Според Ен Би Си обаче Клинтън трябва да отчете, че 62% от демократите искат тя да се яви в първичните избори, за да се провери нейната популярност преди изборите, а не номинацията да ѝ е подарена“, а така също, че „разликата между хипотетичен кандидат-демократ води срещу хипотетичен републиканец кандидат едва с 39 срещу 36%, което е сигнал, че изборите са доста конкурентни“.

(По материали от „Вашингтон пост“)

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *