Джим Уеб ще се конкурира с Хилъри Клинтън

САЩ: ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ – 2016

Джим Уеб ще се конкурира с Хилъри Клинтън

(3.07.2015, „Асошиейтид прес“): Бившият сенатор от Вирджиния Джим Уеб обяви в четвъртък, 2 юли с имейл до своите симпатизанти и медиите, че се кандидатира за президент от името на Демократическата партия.

„Разбирам всички трудности и малкия си шанс, особено в днешния политически климат, когато откровеният дебат често е удавен от огромните суми пари“ пише Уеб в своето съобщение. „Нашата страна обаче се нуждае от свеж подход към решаването на проблемите, пред които сме изправени и които често ни разделят без да е необходимо“, допълни той.

Въпреки че беше първият потенциален кандидат-демократ, създал специален организационен комитет още през миналия ноември, Уеб вероятно ще е последният засега  кандидат, който ще посмее да оспори кандидатурата на водач в надпреварата при демократите Хилъри Клинтън.Така той се нарежда към групата на сенатора от Върмонт Берни Сандърс, бившия губернатор на Мериленд Мартин O' Мали и бившият сенатор от Роуд Айлънд Линкълн Чафи, които обявиха вече кандидатурите си.

В една скорошна анкета той изостава след Клинтън и Сандърс, имайки подкрепата на едва 4% сред демократите, за които той е първия избор. Въпреки това той има близък резултат до този на O' Мали и Чафи.

Уеб реши да не се кандидатира за преизбиране през 2012 г. Той влезе в сената с острокритичната си позиция по войната в Ирак и с една кампания, фокусирана върху ветераните от армията и с предложения за реформи на правосъдната система.

Уеб е ветеран от Виетнам и заместник министър на войната и секретар на флота. Във вчерашния имейл той критикува американските военни интервенции в чужбина.

В последните месеци, обикаляйки с проучвателна мисия различни щати, Уеб издигна като своя кауза икономическата справедливост и се обяви срещу влиянието на парите върху политическия процес.

„Вярвам, в това, което казвам и, ако обещая нещо, ще го спазя в името на тази изумителна страна, на която, наред с моето семейство и моята вяра, е отдадена моята любов“.  

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *